Historia

Elvistä, Coca Colaa, Time Squaren vilkkuvat valomainoskyltit… Helsingin olympialaiset 1952 saavat ideoita pursuavan, nuoren Olavi Puustisen katseet kääntymään kohti suurta ja elämän iloista Amerikkaa. 1940-luvulla alkanut valomainosbuumi leviää hiljalleen kohti pohjoista Eurooppaa, ja kolmekymppinen Olli näkee tässä oivan markkinaraon. Puustinen perustaa Muovikilven toiminimellä 1959, josta parikymmentä vuotta myöhemmin tulee osakeyhtiö Muovikilpi Oy. Yritys on ollut vuodesta –59 asti toiminnassa keskeytyksettä ja pyörii tänä päivänä kolmannessa sukupolvessa.

Olavi Virtaa kuunnellen Mäkelänkadun kellaripajassa Helsingissä Puustinen uurastaa ja rakentaa, ja lopputuloksena on Suomen ensimmäinen valomainoskyltti Pohjolan pääkonttorille. 1950- ja 60- luvun hittituotteita olivat juuri “ajanmukaiset valokilvet” sekä “kohokirjaimet”, joita käytettiin myymälöiden seinillä. 60-luvulla yritys valmisti myös vaatemyymälöiden ikkunoissa käytettyjä mallinukketorsoja ja erilaisia esillepanotuotteita.

1970-luvulla työkenttä oli lääketehtaat ja niiden näyttävät tapahtumat jättikokoisine dna-ketjuineen ja lääkepulloineen. 70-luvun vaihtuessa -80-luvuksi siirryttiin apteekeista myymäläympäristöihin sekä laivateollisuuteen. Myymälöiden hyllytysratkaisut ja erilaiset moduulit kokivat ensiesiintymisen. Suomalainen laivateollisuus oli voimakasta ja Muovikilpi oli mukana toteuttamassa laivojen sisustuselementtejä.

1990-luvun lamasta Muovikilpi selvisi myymälöiden hyllytysinnovaatioiden avulla. Laman jälkeen vuosituhannen lopulla mainostoimistoala tuli voimakkaasti kuvioihin mukaan ja kännyköiden yleistyminen ja niiden myötä kasvanut markkinointi ja mainostus työllistivät. Erilaiset rintamerkit ovat olleet tuotannossamme läpi vuosikymmenten.

Tuotteiden myynti- ja mainostoiminnan ratkaisut ovat olleet tärkeänä tuoteryhmänä läpi vuosikymmenten. Suuria telinesarjoja on valmistettu niin Nokian, Polarin kuin Samsunginkin tuotteille.

2000-luvun työt olivat kosmetiikka – ja tupakkatuotteiden siivittämiä. 2010-luvun mainosala sekä uudelleenheräämisen kokenut laivateollisuus vievät meitä kohti seuraavaa vuosikymmentä.

Jokaisella vuosikymmenellä on ollut omat villityksensä, mutta Muovikilven yhteistyö museoiden, taiteilijoiden sekä teollisuuden kanssa on kestänyt vuosikymmenet. Teollisuuden käyttöön tulevia suojia ja komponentteja on valmistettu 70-luvulta lähtien ja se on edelleenkin yksi suuri osa-alue. Taiteen osuus tehtävistä töistä on kasvanut tasaisesti 1990-luvulta lähtien.